El carrer estret. Josep Pla


Editorial: Edicions Destino SA. 229 pàg.

La novel•la es dedica a relatar la vida d’un poble imaginari de Catalunya, Torrelles i concretament d’un carrer, el carrer Estret des del punt de vista del nou veterinari del poble i de la seva minyona.

Argument:

El carrer estret.

Un home jove, de Barcelona, viatja cap a Torrelles per ser el seu nou veterinari després de la mort de qui el precedí. Quan arriba lloga habitació en una fonda poc cuidada. Després d’instal•lar−s`hi decideix anar a visitar donya Pura, vídua de l’antic veterinari per donar−li el condol. S’entenen i la senyora li aconsella on ha d’anar pel lleure i amb qui s’ha de relacionar, a més, li recomana que llogui una casa al carrer Estret i que es busqui una minyona. L’home, efectivament, lloga el piset i donya Pura s’encarrega de buscar−li una minyona, la Francisqueta. Així doncs, comença la convivència d’aquestes dues persones i, com que resulta que la dona és la persona més xafardera del poble, l’home ha de sofrir els seus comentaris i saber el que pensa de tothom i què fan i perquè ho fan. Així, arriba a assabentar−se de les xafarderies del poble i això li permet conèixer amb més exactitud la vida de tots els personatges del llibre.
El llibre, a part d’explicar una mica la vida de cada habitant, també ens fa algunes referències històriques com el fet que es separés la societat en burgesos, propietaris i proletariat i la introducció d’alguns invents com el cotxe.

Autor: Carles Farell. 6è vespre

2 pensaments sobre “El carrer estret. Josep Pla

  1. Un llibre sense argument temàtic, de trama molt lenta que fa una anàlisi meticulosa de la societat franquista en un poble de Catalunya. Interesant per tenir un bon punt de vista i fer una reflexió, molt avorrida si el que pretens és entreteniment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s