1

Inquisitio. Alfred Bosch


Comuna Edicions. 431 p. (Col•lecció clàssica)

Aquesta novel•la relata molt més que un procés inquisitorial contra una persona. La víctima és un home creient i bo que desenvolupa la seva tasca de mestre per convicció. Té unes idees molt clares, però molt avantguardistes, del que significa Inquisitio. Comuna Edicions.donar formació acadèmica i donar formació religiosa, sense haver d’incloure tots els ritus eclesiàstics en aquest procés.

Durant el relat observem la profunda amistat que es crea entre el mestre, Gaietà Ripoll, i el pare Ramo, la qual cosa ens permet endinsar-nos en la visió d’una època (segle XIX) en què l’Església ostenta encara un immens poder que atempta contra la més bàsica de totes les llibertats humanes com és el dret a la vida.

També podem gaudir d’unes profundes reflexions filosòfiques sobre la vida, la religió, el bé, el mal, la mort, els avenços tecnològics, la moral… Però, sobretot queda palesa la importància d’un bon ensenyament per als infants, ja que aquest tindrà repercussions en el seu desenvolupament futur personal com a éssers humans adults amb criteri propi.

Autora del post: Teresa Ruiz – 6è vespre

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s