1

Jo també sóc catalana. Najat El Hachmi


És un llibre autobiogràfic on l´autora relata com és la seva vida des que va arribar a la ciutat de Vic a l´edat de vuit anys juntament amb la seva mare i el seu germà JO TAMBÉ SÓC CATALANA bessó amb l´objectiu de reagrupar-se amb el seu pare, que ja feia uns anys que treballava a Catalunya en el sector de la construcció.
La Najat descriu com era la seva vida al Marroc abans d’ arribar a Vic, i com canvia la seva manera de viure en arribar a Catalunya.
Quan el seu fill li formula la pregunta :
– Jo també sóc català, mama ?
L´autora no sap què respondre, ja que ella mateixa té dubtes sobre si se sent catalana o bé marroquina. Al llarg de l´obra la Najat aborda amb profunditat el tema de la immigració, describint la seva experiència com a immigrant que viu a Catalunya, qüestionant-se sovint quina és la seva religió i quin paper té com a dona d´origen marroquí en la societat occidental. En definitiva, la Najat lluita internament per cercar la seva pròpia identitat vivint constantment entre dos mons i sense saber amb certesa si pertany a un o a un altre.
Valoro positivament el llibre i el recomano a tothom qui vulgui tenir una visió de què sent un immigrant quan deixa el seu país per anar a treballar a un altre completament desconegut generalment, amb l´objectiu d´aconseguir una vida millor per a ell i la seva família. Llegint el llibre descobreixes que aquesta recerca d´una vida millor, és sovint una fal•làcia i que, la realitat amb què es troben els immigrants que arriben a qualsevol país occidental, no és tan idíl•lica com havien imaginat. Els prejudicis i els estereotips vers els immigrants són encara massa presents en els ciutadans autòctons i, la lectura del llibre, pot ser una petita aportació per ajudar a que això, lentament, pugui anar canviant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s