1

La ciutat més maca dels Països Catalans


Segons el DIEC, una ciutat és una “població gran que té més preeminències que una vila”. Esperava trobar-me una definició del tipus “població de més de x habitants”, però no. Els filòlegs de l’Institut no en concreten més. Així, tampoc cal Vielhaque jo sigui gaire precisa aquí, per la qual cosa em puc referir a poblacions sense entrar en si són o no ciutats.
Quina és la ciutat més maca dels Països Catalans? Certament, no ho sé perquè no conec totes les ciutats dels Països Catalans (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i fins a l’Alguer). Per mi, la ciutat més maca és aquella on t’has trobat a gust i on no et faria res viure. Potser ja hi vius i t’hi sents a gust perquè en ella tens la feina, la família, els amics. O potser no hi vius però hi has passat una bona estona (de vacances, de cap de setmana, d’excursió amb l’escola). No crec que una ciutat ens pugui semblar maca si no hi hem disfrutat o si no ens genera Figuerescap sentiment positiu.
A partir d’aquí, cadascú tindrà les seves preferències. A mi em semblen maques Vielha, Roses, Figueres, Tremp. També un grapat de viles i pobles com ara Sant Llorenç Savall, Cabrianes, Port de la Selva, Sanaüja. Però aquestes no són ciutats…

Autora del post: Núria dLV (6è Vespre)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s