1

K.L Reich. Joaquim Amat-Piniella


Any d’edició: 2005
Lloc d’edició: Barcelona
Editorial: Edicions 62
Pàgines: 558

Argument

La novel·la narra el testimoni de les tortures i humiliacions que pateixen milers de K.L Reichpresoners als camps d’extermini nazis.
Amat-Piniella descriu la seva pròpia experiència i la d’alguns dels seus companys a través d’uns personatges inventats. L’Emili, que representa els seu amic Arnal, aconsegueix un estatus privilegiat al camp gràcies als seus dibuixos pornogràfics per a un cap alemany; en Francesc, que encarna el seu íntim amic Pere Vives i Clavé, fou assassinat pels nazis amb una injecció de benzina al cor; l’August, un militant anarquista; en Rubio, el cap de l’organització comunista clandestina del camp; el Vicenç (“el valencià”), obsessionat pel menjar, i l’Ernest.
Al costat oposat dels presoners tenim el comandant del camp, Hans Gupper, que a pesar d’una dura obediència nazi acabarà suïcidant-se davant la imminent alliberació dels camps per les tropes nord-americanes.

Breu valoració del llibre

El llibre m’ha agradat molt, no és una novel·la agradable de llegir però és el viu testimoni d’una persona que ha sobreviscut a l’holocaust i a l’estada en un camp de concentració. Personalment penso que val la pena llegir-lo.

Autor del post: Zaida Ll. 6è vespre

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s