1

Amor captiu. Gabriel Janer Manila


Amor captiuEn aquesta novel•la se’ns narra la història del segrest i captiveri d’Helena, una innocent noia de dotze anys que viu a la ciutat de Palma de Mallorca.
En Johann, el seu raptor, és un galerista d’art de quaranta anys que viu a la seva finca familiar, situada als afores de la ciutat, amb la seva  mare i una vella criada. El segrestador manté l’Helena reclosa en una pètria i petita cambra subterrània d’aquesta finca durant set anys. La seva intenció no és fer-li cap mal, sinó tot el contrari ell té la intenció de modelar-la al seu gust, talment com faria un artista en la creació de la seva obra, però també vol protegir-la i aïllar-la d’un món que ell considera pervers i obscur.
Una trama política i urbanística fan possible que finalment Helena aconsegueixi escapar-se del seu captiveri. Ja té dinou anys i és tota una dona que gràcies als seus records d’infantesa ha aconseguit mantenir-se viva i no embogir.
Mentre Helena relata la història del seu captiveri, al jutge encarregat del seu cas, afloren en ella sentiments ambivalents: de por i ràbia, però també un amor i un desig incomprensibles envers el seu carceller.
En aquesta novel•la hi ha diverses crítiques soterrades: a la corrupció política, a la destrucció del territori i el patrimoni cultural, a la hipocresia, a la manca de llibertat … L’autor, fent un ús magistral de metàfores i descripcions bellament  poètiques,  fa palesa al llarg de tota l’obra una gran ambivalència en els sentiments dels seus personatges, però no s’arrisca a aprofundir massa en les implicacions psicològiques que això comporta.

Autora del post : Teresa Ruiz

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s