1

El Monestir de l’amor secret. Maria Dolors Frarrés


El Monestir de l’amor secretMaria  Dolors Frarrés amb el seu llibre El Monestir de l’amor secret, porta el lector a la Catalunya del segle XIV, concretament al monestir de Sant Llorenç del Munt situat a Osona.  L’autora ens deixa entreveure un monestir fosc, humit, aïllat de la població, envoltat d’una natura freda. Un monestir on  conviuen uns monjos dedicats a l’oració mestre als afores l’ombra de  l’epidèmia de Pesta Negra, combinat amb el debat que produeix l’existència de dos pontífexs de l’Església, convulsiona  tota la població civil i religiosa. Dins d’aquest paisatge tan ombrívol neix una llum d’amor pur, sense condicions, alegre i passional, fins i tot podem dir espiritual, un amor entre dos joves monjos:  el metge Galzeran de Monsingle, i el traductor Berenguer de Vallclara. Tot dos provenen de famílies benestants, són cultes, intel•ligents i atractius tanmateix fugen del seu passat, un   lluita contra la seva homosexualitat i el copista, l’Àngel blond, fuig del record del seu pare.
Tots dos conviuen i treballen junts, però sense poder evitar-ho neix una atracció i amor entre ells. Han de lluitar per mantenir la disciplina del celibat i no pecar, però finalment cedeixen sense recança.
L’autora ens relata aquesta passió, en l’hora quieta. D’una manera neta, pura, franca, bondadosa, sensible, aconsegueix que  el lector s’oblidi del fet que són dos homes els que s’estimen i només veu dues persones i res més, sense cap mena d´ hipocresia, ni tabú. Un secret que al cap i a la fi tothom reconeix en els seus esguards, en les seves paraules, en les moixaines  que es dediquen amb tanta tendresa.
El llibre és una mica dens de llegir, i el seu llenguatge és culte i  elaborat. Fa servir molts personatges que et poden atabalar al començament, però de seguida connectes quan t’explica el secret de cadascun.
Al final del llibre la lectura resulta més ràpida, no te n’adones i ja estàs enganxat, ja no pots deixar de llegir fins a saber què serà dels dos enamorats.

Autora del post: Yolanda Castiñeiras

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s