Les claus de vidre. Lluís Arquer


Les Claus de vidre és una novel•la de gènere negre, on el protagonista, un detectiu barroer i poc  sotil que s’anomena Lluís Arquer, barceloní i amb oficina al carrer de Canuda, haura d’esbrinar els disset enigmes que aniran sorgint en aquesta novel•la narrada per en Jaume Fuster. Es tracta, doncs, de relats curts on els lectors tenen l’oportunitat de donar nom i cognoms al culpable tot avançant-se al mateix Arquer, que en les pàgines finals del llibre ens revela la solución de cada cas i ens explica com ha arribat a la solució.

Fantàstica novel•la de gènere negre.Molt ben redactada, amena i fácil de llegir i entendre. L’Autor, mitjançant el mestre  de l’enigma Lluís Arquer, fa que el lector es trobi immers dintre de la novel•la i hi participi. En definitiva, ens trobem davant d’un llibre molt recomanable per a tota mena de públics i edats.

Autor del post:  Josep Guixé Ancho (6e tarda)

Un pensament sobre “Les claus de vidre. Lluís Arquer

 1. Fitxa del llibre

  Josep Pla, El geni del país i altres proses, per Josep M Castellet. Edicions 62 Col•lecció “Les millors obres de la literatura catalana” (213 pàgines).

  Argument

  Aquest llibre forma part d’una col•lecció que edicions 62 va fer d’ obres de literatura catalana. Aquest exemplar és una antologia de l’obra de Josep Pla feta per Josep M Castellet. En ella recull una petita mostra de la prosa de Pla que ha dividit en tres parts:

  A la primera part, El vent de garbí i la tramuntana, Pla ens descriu els vents i la meteorologia amb un llenguatge i un coneixement d’aquests fenòmens realment sorprenent.

  A la segona, Bodegó amb peixos, fa referència al món submarí des de la seva estada a Fornells (Baix Empordà). Fa una pincellada a algunes espècies de peixos destacant, sobretot, la seva importància gastronòmica.

  Les contradiccions de la pagesia i dels propis pagesos ens les mostra a la tercera part, Els pagesos.

  Valoració

  Un interessant recull de la prosa de Josep Pla molt indicada per a descobrir i iniciar-se en aquest escriptor empordanès.

  Qui hi estigui abessat, aquest llibre li pot semblar un simple recull de fragments de Pla sense més, però qui coneix Josep Pla només com un personatge pintoresc amb la seva boina i el caliquenyo a la boca i amant del bon menjar, aquesta pot ser una bona manera de descobrir com es pot fer una visió genial de les coses més senzilles i naturals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s