Fòrums


El fòrum és el lloc central de la nostra pàgina web. Sempre hi trobarem un o més temes proposats, però podem suggerir-ne més i començar a escriure sobre qualsevol altre que ens vingui de gust. L’important és redactar cada vegada més i millor en català.

Cada tema constitueix un fòrum. Són els següents:

 1. Per què els jubilats es “trastoquen”: ells senten una gran obsessió per conrear la terra i elles per donar de menjar als gats? Explica’ns la teva teoria.
 2. Per què al nostre país anem tan tard (dinem a quarts de tres del migdia, sopem a quarts de deu del vespre…)? Com saps, això no és habitual a Europa (incloent-hi països com Grècia i Portugal)… Quins avantatges o inconvenients creus que té, el nostre horari?
 3. Ara que tenim una certa perspectiva, penses que amb l’euro hi hem sortit guanyant?
 4. Creus que és problemàtic que les tradicions catalanes siguin desplaçades per expressions culturals foranes (Halloween, Pare Nadal, Sant Valentí…)?
 5. Opines que és acceptable que les noies de setze anys siguin considerades majors d’edat per a avortar però menors per a la resta de coses?
 6. Creus que la humanitat tendeix cap a l’autodestrucció?
 7. Formula la teva hipòtesi:
  Tema 1: Per què el jovent és més alt que mai si l’alimentació és pitjor que mai?
  Tema 2: Per què hi ha tanta gent que escup a terra si aquest semblava un costum del tot desterrat fa decennis?
 8. Per què les dones van plegades al lavabo i els homes per separat? Explica’ns la teva teoria sobre aquest rellevant fenomen social.
 9. Si Sabadell és una de les ciutats més lletges i pol•luïdes del país, què hi ha de morbós dins nostre que ens faci creure que val la pena de viure-hi?
 10. Què en penses, de la gent que per sistema s’adreça als immigrants en castellà?
 11. S’adequa a la realitat la imatge que es té dels catalans a la resta de l’estat espanyol?
 12. És just que cada cop calgui pagar més, en concepte de drets d’autor, pels productes culturals (música, cinema, programari, literatura…)?
 13. Creus que el llibre digital triomfarà i que el llibre en paper desapareixerà? Penses que l’ensenyament per internet substituirà les classes presencials?
 14. Ets del parer que entre els nostres polítics hi ha més corrupció que entre la resta dels ciutadans?
 15. Opines que els metges tenen el deure de comunicar al pacient la malaltia que té, encara que aquesta sigui mortal, inguarible?
 16. Ets del parer que el nostre és un país on es perd molt el temps i que això provoca greus perjudicis econòmics i molta frustració personal? Ets partidari/a dels horaris intensius?
 17. Què es podria fer per a augmentar l’ús social del català?
 18. El nostre planeta és governat majoritàriament per homes. Creus que fóra diferent si fossin sobretot les dones qui manessin?
 19. Al darrere de molts cotxes, hi figura el rètol “Bebè a bord”. Creus que està justificat, tal avís? Se n’hi podrien afegir d’altres, d’advertiments com aquest?
 20. En aquest país la formació acadèmica dels nostres joves no rutlla. Fes les teves propostes de millora.
 21. L’eclosió lèsbica/gai a què assistim: ¿és producte de la repressió franquista, o és el resultat de tants anys de llibertat?
 22. Com que les nenes maduren físicament i mentalment abans que els nens, ¿no ets del parer que caldria eliminar l’ensenyament mixt, ja que ells se senten acomplexats al costat d’elles?
 23. Estàs d’acord amb Virginie Despentes que la prostitució és un feina tan honrosa com qualsevol altra?
 24. Els nens fan música, anglès, gimnàstica, informàtica, etc. en sortir de l’escola. ¿No creus que caldria integrar aquestes hores dins l’horari escolar, que aniria de 9h a 19.30h i que inclouria assignatures modernes com “Ciències del futbol” i altres.
 25. Quina creus que és la ciutat més maca dels Països Catalans?
 26. “Les dones som més llestes que els homes, que no vol dir més intel•ligents; com passa amb totes les poblacions oprimides, ens hem hagut d’espavilar” (Isabel-Clara Simó, Avui, 4 març 2010). Hi estàs d’acord?
 27. Per què als metges se’ls permet de tenir mala cal•ligrafia i no pas als altres col•lectius?
 28. Per què a tants països les sogres són detestades (que no vol dir detestables)?
 29. Creus que els joves que es tatuen tant algun dia se’n penediran, com passa sovint amb els legionaris?
 30. Expliquem els nostres truquets i estratègies per a aprendre català. Compartim-ho!

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

Anuncis