Fòrum 11


S’adequa a la realitat la imatge que es té dels catalans a la resta de l’estat espanyol?

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

5 pensaments sobre “Fòrum 11

 1. Considerem que la informació que reben els espanyols no és la més encertada, ja que és la que els arriba pels mitjans de comunicació i no sempre és objectiva, ja que depèn de qui els patrocina, la seva opinió és partidista i interessada.

 2. Pel que fa al tema sobre si la imatge del catalans a la resta d’Espanya no es correspon a la realitat, jo també penso com la Yasmina que la televisió ha fet molt de mal. En moltes ocasions he sentit afirmacions sobre Catalunya que sé que no són certes perquè jo hi visc, com per example quan es parla sobre els problemes que els no catalano parlants ténen en una escola on l’aprenentatge es fa en català. Molt sovint és el català el que tot just sobreviu als patis de les escoles on els nens i nenes s’expressen en la llengua que lliurement trien. És clar que això no ho viuen ni els periodistes ni els polítics de fóra de Catalunya.
  Tot i així, penso que la nostra feina des de Catalunya és ensenyar i explicar, en totes les ocasions possibles, que aquesta imatge que tenim no és la real.

 3. Aparentment la visió que es té dels catalans a la resta d’ Espanya be determinada per moltes televisions com Intereconomia o d’ altres que es dediquen a parlar malament de tot allò referent a Catalunya, be sigui un tema com el polític o be el futbol, motiu prou suficient de debat. Aparentment la informació hauria de ser objectiva doncs no te res a veure d’ on siguis , realment per aquests informadors ja és dolent ser català i a efectes pràctics no hi ha res a fer, tot és dolent facis el que facis , si el Barça juga bé … no són els arbitres que l’ han ajudat , si demanem diners a Madrid perque tenen un deute de fa anys… no és que llencem els diners. Per un costat o per l’ altre sempre rebem els catalans ,mai fem les coses ben fetes però no ho justifiquen cap dels que ho critiquen, només ets català i prou. Un suís ho va relatar perfecte : a Suïssa fem els rellotges, a Catalunya gasteu les hores i a Andalusia les disfruten. A efectes pràctics es així.

 4. Pel que fa a la imatge que tenen els espanyols de Catalunya no es real. En primer lloc hi han mitjans de comunicació que es dediquen a difondre i difamar informació falsa sobre la realitat que es viu a Catalunya. D’altra banda aquest mitjans són partidistes i defenen els colors del seu partit, que sol ser amb clau espanyolista. Aquesta desinformació fa que molta gent desconegui la realitat i ens vegi com uns egoistes, que només pensen en nosaltres mateixos i que per això volem la separació del país.

 5. Malauradament, i pel que fa a la meva experiència, la resposta és no.
  Un parell de cops a l’any, acostumo a visitar les illes “afortunades”, és a dir, les Canàries i fou allà on vaig descobrir l’equivocada imatge que els “guanches” tenen de la nostra Nació.
  Tot i així, cal dir que la principal responsable d’aquesta distorsió és la televisió i, en concret, els polítics que venen una realitat catalana completament diferent de la que nosaltres vivim.
  No tots, però gran part dels canaris amb els que he parlat, ens consideren radicals, taxatius, intransigents i un fotimer més de desagradables epítets referits a l’ús de la nostra llengua…
  Nogensmenys, allà hi seré sempre jo per defensar la nostra tolerància, bilingüisme i dret a conservar els nostres costums i identitat. En suma, el fet diferencial que ens caracteritza.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s