Fòrum 18


El nostre planeta és governat majoritàriament per homes. Creus que fóra diferent si fossin sobretot les dones qui manessin?

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

3 pensaments sobre “Fòrum 18

 1. Es evident que les coses anirien molt millor. S’ha demostrat que el cervell femení i masculí no són iguals i que les connexions neuronals funcionen diferent en ambdós casos. Tot i que el cervell masculí és un més gran, això no té res a veure amb la intel•ligència. No vol dir, doncs, que els homes siguin més intel•ligents que les dones. El nombre de cèl•lules cerebrals és la mateixa. El que succeeix és que en les dones aquestes cèl•lules estan agrupades amb més densitat. Algunes petites diferències serien que els homes al tenir més testosterona no estan tan preparats per comunicar-se amb els altres i amb l’entorn. En canvi en el cervell de les dones hi ha més neurones mirall que els permeten tenir més empatia respecte a les emocions dels altres. En conclusió, amb un augment de dones portant el país les coses serien molt diferents, tindríem mes reflexió a l’hora de prendre decisions i una millor comprensió de l’entorn que ens envolta.

 2. Segons el meu parer, homes i dones són diferents. Ni millors ni pitjors, simplement diferents. Les dones tenen una visió a llarg termini i els homes a curt.

  Elles són més eficients quant a la direcció estratègica i ells per a la presa de decisions al moment, la part més operativa de la direcció.

  Tot i que la situació està canviant (ja hi han dones excercint càrrecs de poder fa anys) és veritat que encara es produeix discriminació de génere, raça o qualsevol altre raó.Aquest fet només ens perjudica perquè no permet aprofitar el factor humà de les persones.

  No sé què passaria si totes les dones manessin.Crec que ha de manar aquell individu que tingui més qualitats per desenvolupar la tasca que li pertoqui.

  • Penso que sí que existirien aspectes diferents, atès que la manera de liderar d’homes i dones té característiques idiosincràtiques.

   D’una banda, els homes, en termes generals, tenen una forma de governar més “piramidal”, on el cap sol prendre les decisions de forma més individualista. De l’altra, les dones ho solen fer d’una manera més col•lectiva, ja que prenen les decisions tenint en compte les opinions de tots els components de l’equip.

   Això, juntament amb altres elements (una visió més panoràmica dels problemes, una major capacitat d’empatia, etc.), ens fa pensar que un món governat equitativament entre homes i dones milloraria l’actual, atès que les seves propostes i opinions es complementarien.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s