Fòrum 19


Al darrere de molts cotxes, hi figura el rètol “Bebè a bord”. Creus que està justificat, tal avís? Se n’hi podrien afegir d’altres, d’advertiments com aquest?

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

3 pensaments sobre “Fòrum 19

 1. Estenent el mot ciutat a qualsevol poble, pensem que la ciutat més maca dels països catalans és: Cadaqués.

  No és casualitat que molts escriptors i pintors l’ hagin triat per trobar la inspiració de la seva obra.

  Cadaqués és un poble de la comarca de l’ Alt Empordà, gresol de la Costa Brava. Blanc com els coloms i salvatge com una onada blava que juga amb la tramuntana del Cap de Creus.

  Les seves cases petites i albines, ordenades en mugues de carrers empedrats, formen un pessebre que convida al passeig, cercant la calma i la pau.

  Els seus carrers pugen volent conquerir les muntanyes per gaudir de la visió del Mar Mediterrani, guaitant l’ estela que van deixar grecs, fenicis i romans.

  Les seves petites badies són miralls dalinians, la millor expressió de les quals és l’ encisadora Port Lligat.

  Sense cap dubte, Cadaqués enlluerna el visitant.

 2. En primer lloc, penso que el fet de tenir aquest rètol al cotxe no ha d’implicar rés. Per mi és un indicatiu que no té més significat a fi que sapiguem que en aquell vehicle pot haver un menor. L´obligació en vers al volant d´un vehicle no pot fer-te tindre cap mena de consideració ni perjudici. Pel que fa a un vehicle, és una cosa molt seria i s’ha d’estar amb els cinc sentits a tota hora. Això si, trobo bé el fet que la gent mostri el seu orgull a tenir un fill posant aquet tipus d’adhesiu, ja que penso que en la majoria de casos és aquesta la raó per la que es porta. Evidentment en podríem posar d’altres com: “Animals al vehicle”, “Antiretallades”, “Sóc culé”. Bàsicament, podem dir que les possibilitats són moltes i amb una mica d’enginy, algunes poden ser molt divertides.

 3. El rètol “Bebè a bord” que duen molts cotxes a la part del darrere és un avís útil per als altres conductors. Se suposa que la persona que duu el rètol és perquè vol que els altres guardin una distància de seguretat prudent amb el seu vehicle. O també deu voler fomentar una conducció menys brusca al seu voltant. En aquest sentit, el “Bebè a bord” ens sembla molt adient.
  Seguint aquesta línia, els cotxes també podrien portar altres tipus d’advertiments. Per exemple: “Pren-t’ho amb calma!”, “Sí, estem mirant el paisatge”, “Àvia al volant”, “Condueix el brètol del meu ex”. I, d’altra banda, “M’aparques el cotxe?” o “Només saps fer servir el pitu per això?”
  Ara bé, si algú s’atreveix a col•locar algun d’aquests cartells al seu vehicle, que no ens en faci responsables. Això només era un “divertimento” al curs de català.

  Roger i Núria (6è vespre)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s