Fòrum 25


Quina creus que és la ciutat més maca dels Països Catalans?

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

3 pensaments sobre “Fòrum 25

 1. Tarragona és una ciutat que està situada al litoral català.
  Les seves platges són realment boniques, a l’estiu són plenes de gent, molts dels quals són turistes estrangers als quals agrada molt prendre el sol i banyar-se a les seves blaves i cristal•lines aigües.
  A Tarragona podem visitar les ruïnes romanes: una petita ciutat emmurallada, el fòrum romà, l’aqüeducte, la catedral, i inclús vestigis d’antics edificis romans.
  Tarragona és una petita i acollidora ciutat que dona cabuda a molts estiuejants gràcies a l’amabilitat de la seva gent, a la seva variada gastronomia i a l’agradable clima mediterrani.

 2. És vox pòpuli que vivim en la ciutat més bonica dels Països Catalans. On vivim? A Sabadell, és clar…
  No és la més vistosa ni la més cuidada, però és la que ens ha vist créixer. Ens ha donat l’energia i l’esperit necessaris per superar la pena de no viure-hi ara. Durant molts anys hi ha hagut una gran empenta emprenedora, un tarannà laboriós, fruit d’un gran moviment industrial dirigit per la burgesia de la ciutat, però sobretot pel gran esforç de la classe treballadora.
  Aquests factors van transformar definitivament la fesomia de la ciutat, donant-li un caràcter modern (potser massa modern si recordem que ja era posseïdora d’una significativa petja modernista que va desaparèixer quasi en la seva totalitat). Això ha provocat que, si bé els seus ciutadans tenen fama de ser acollidors, no així l’entorn urbà, que pot resultar fred i sense ànima. L’ànima, el caliu, l’hi posen els sabadellencs.

 3. Segons el DIEC, una ciutat és una “població gran que té més preeminències que una vila”. Esperava trobar-me una definició del tipus “població de més de x habitants”, però no. Els filòlegs de l’Institut no en concreten més. Així, tampoc cal que jo sigui gaire precisa aquí, per la qual cosa em puc referir a poblacions sense entrar en si són o no ciutats.
  Quina és la ciutat més maca dels Països Catalans? Certament, no ho sé perquè no conec totes les ciutats dels Països Catalans (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i fins a l’Alguer). Per mi, la ciutat més maca és aquella on t’has trobat a gust i on no et faria res viure. Potser ja hi vius i t’hi sents a gust perquè en ella tens la feina, la família, els amics. O potser no hi vius però hi has passat una bona estona (de vacances, de cap de setmana, d’excursió amb l’escola). No crec que una ciutat ens pugui semblar maca si no hi hem disfrutat o si no ens genera cap sentiment positiu.
  A partir d’aquí, cadascú tindrà les seves preferències. A mi em semblen maques Vielha, Roses, Figueres, Tremp. També un grapat de viles i pobles com ara Sant Llorenç Savall, Cabrianes, Port de la Selva, Sanaüja. Però aquestes no són ciutats…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s