Fòrum 28


Per què a tants països les sogres són detestades (que no vol dir detestables)?

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

3 pensaments sobre “Fòrum 28

 1. Per què a tants països les sogres són detestades (que no vol dir detestables)?

  Són detestades perquè són aquelles persones que es posen on no les demanen entre el marit i la muller. Aquesta és la (podríem dir) idea tradicional. Però no sempre és així.
  Suposem que depèn del pensament de la sogra: si es volen guanyar un fill (o filla) o bé el/la volen perdre.

  Posem per exemple el cas de la meva mare. Els seus gendres i jove la tenen en un pedestal, vaja més com una mare que no pas com una sogra.

 2. Quan un tria parella, decideix compartir la seva vida amb una persona. Però normalment, aquesta persona porta una motxilla, que és la seva família.
  D’altra banda, a ningú no li agrada que vinguin a casa a emportar-se allò que més t’estimes… i és el que li passa a les sogres amb els seus fills i amb les joves.
  Per tant tenim dos punts de vista: el de la jove, que ha de conviure estones amb algú que no ha triat i amb qui possiblement no vulgui estar, i el de la sogra, que ha de compartir el seu estimat fill amb una nou vinguda que acabarà per emportar-se’l de casa!
  Amb el temps, però, totes dues poden acabar assumint el seu rol… o bé estirant-se els cabells.

 3. Normalment la relació entre la sogra i el gendre és bona. No hi ha cap problema seriós però es fan acudits amb aquesta relació perquè és un estereotip i com tots els estereotips (els catalans garrepes o les rosses ximples) es fa servir per ridiculitzar situacions i fer riure la família.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s