Fòrum 29


Creus que els joves que es tatuen tant algun dia se’n penediran, com passa sovint amb els legionaris?

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

6 pensaments sobre “Fòrum 29

 1. Pensem que un tatuatge és per a tota la vida. És cert que una vegada fet existeixen operacions per intentar esborrar-lo (la Melannie Griffint n’és un exemple).

  Abans de fer-se un tatuatge les persones haurien de pensar-s’ho bé, triant-ne un on el motiu sigui atemporal. Per exemple, el nom d’un fill/a, una paraula o dibuix que tingui un significat perdurable al llarg del temps, etc.

  Per altra banda, hi ha persones que es fan tatuatges pensant que allò serà per a tota la vida, i després no és així. És a dir, canvia el significat però no el significant. O simplement a partir d’una nit boja es tatuen i després se’n penedeixen.

  Tanmateix, el món del tatuatge pot esdevenir un art, on el cos és l’expositor.

 2. Considero que la majoria dels joves que s’han tatuat, a mesura que va passant el temps o, amb el pas dels anys, acabaran per penedir-se’n. La vida està plena d’etapes i a cadascuna d’aquestes etapes podem canviar la nostra manera de veure les coses, així com la manera de pensar. Potser el que ens agrada de joves deixa d’agradar-nos amb la maduresa.
  Un tatuatge, en principi, és per a tota la vida; per tant, sóc de l’opinió que abans de prendre tal decisió s’ha de rumiar i estar molt segur del que et fas. Sortosament, avui dia hi ha uns grans avenços tecnològics que ens permeten eliminar aquestes marques a la pell.
  Per acabar, no s’hauria de permetre fer tatuatges a menors sense el consentiment d’una persona adulta.

 3. Crec que la decisió de fer-se un tatuatge és molt important, ja que és per a tota la vida, i algunes persones sembla que no en siguin del tot conscient, sobretot si es fa en l’etapa de l’adolescència, on els gustos canvien constantment, i el que avui t’encanta, demà potser ja no. Això no seria un problema si no fos perquè no té marxa enrere, i després només queda el penediment, i el “ja t’ho vaig dir jo…”.

 4. El tatuatge és una practica que s’estén al llarg de la història. En aquesta última dècada la tendència a fer-se tatuar la pell a estat a l’ordre del dia.
  El jovent té la necessitat de diferenciar-se mitjançant símbols, icones, dibuixos o d’altres manifestacions artístiques.
  El tatuatge és un disseny personalitzat amb nom propi que serveix per definir la identitat de l’individu. Aquests elements col•locats en diferents llocs del cos fan que els seus portadors esdevinguin diferents respecta de la resta i fins i tot mostrin exclusivitat i modernitat.
  En els darrers anys el tatuatge ha estat un distintiu acceptat i ben vist dins la nostra societat. Però què passa si aquest fet tan ben reconegut s’inverteix? Què farà tot aquest col•lectiu quan siguin rebutjats socialment i laboralment?
  Estudis recents conclouen que actualment l’empresari rebutja tots aquells que en duen de visibles. I, per tant, són exclosos només pel fet de rebre connotacions d’identitat.
  Potser el negoci del segle rau precisament aquí, en l’eliminació d’aquest, mitjançant noves tecnologies i per un preu força elevat.
  Al meu entendre, i pel que he pogut consultar, crec que la tendència dels propers temps és: esborrar aquest llenguatge corporal per no patir rebuig i exclusió social.

 5. Nosaltres creiem que tard o d’ hora els joves se ‘n penediran de portar tants tatuatges perquè això passarà de moda i després no se’ls podrà esborrar.

 6. Personalment penso que els tatuatges són una moda passatgera i la gent que en porta més endavant se’n penedirà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s