Fòrum 30


Ara que tenim una certa perspectiva, penses que amb l’euro hi hem sortit guanyant?

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

2 pensaments sobre “Fòrum 30

 1. Des de el primer dia que va entrar l’euro en circulació es va poder constatar que el nivell de vida havia patit una gran inflació.

  En concret el dia 30 de desembre vaig sortir a prendre un cafè amb llet i vaig pagar cent vint pessetes i el dia 2 de gener vaig pagar-ne un euro.

  Tota aquesta pujada no es va notar en el sou, que va ser el mateix que abans de la entrada de l’euro.

  Passats els anys, hem pogut comprovar que els avantatges inicials que ens venien els polítics no han estat tants i sí que han superat amb escreix els desavantatges.

  Podem veure que intentar igualar-nos a la resta de països europeus fent servir una mateixa moneda ha provocat que les necessitats bàsiques indispensables per al dia a dia hagin incrementat el preu que tenia amb l’anterior moneda .

 2. És una realitat que la zona euro roman en crisi, una crisi lligada a l’escepticisme naixent en el federalisme europeu.

  Les diferències entre els països del nord i els del sud – anomenats PIGS- s’eixampla a mesura que els rics esdevenen més competitius i opulents, mentre que els països més pobres perden aquests elements d’èxit. El futur de l’euro passa per veure quin camí seguirà la política comunitària i el procés de federació intern que Shuman va idear en la creació europea.

  Per posar un exemple, Europa no es pot comportar com una entitat única econòmica a l’exterior, tot especialitzant els territoris que en formen part en determinades indústries o produccions que són més properes o productives a cada regió per treure’n el màxim rendiment, i alhora individualitzar les responsabilitats econòmiques per estats i oferir-se rescats interns.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s