Fòrum 8


Per què les dones van plegades al lavabo i els homes per separat? Explica’ns la teva teoria sobre aquest rellevant fenomen social.

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

8 pensaments sobre “Fòrum 8

 1. Per què no hauríem d’anar-hi plegades? Per començar, la llarga cua que hem de superar per accedir al lavabo és infinita, de manera que necessitem suport moral per a l’espera i l’avorriment. Pels qui no ho saben, habitualment acostuma a mancar-hi el tant necessari penjador per a la bossa; per tant, necessitem algú que ens l’aguanti. I el més important: no hi ha res més útil que una bona amiga que et faciliti el paper higiènic inexistent al servei que has triat just en el moment que JA no pots obrir la porta.

  Pel que fa als homes, els únics motius possibles per anar-hi en la seva solitud és perquè no han descobert els avantatges que les dones vam detectar fa segles i perquè les comparacions, òbviament, els fan por.

 2. Crec que les dones van al lavabo en grup perquè aprofiten el moment per xerrar i explicar-se intimitats que en una taula no dirien. A més a més, hi ha molta més cua al lavabo de les noies que al dels nois i és, en aquest moment, quan les dones ho aprofiten per explicar-se coses. És el mateix que passava anys enrere quan les dones anaven a fer safareig.

  En canvi, els homes quan hi van no necessiten tanta estona perquè són més ràpids i tot el que s’havien d’explicar ja ho havien fet a taula sense cap mena de pudor.

 3. S’ha de discernir les situacions en les quals les dones van juntes de quan no ho fan, ja que ens ajudarà a esclarir els motius d’aquest fenomen.
  Els únics llocs on acostuma a produir-se l’esmentat fenomen és en lloc públics, especialment lúdics, ja siguin discoteques o bars musicals, i preferentment de nit. Els motius són evidents: una d’elles fa les seves necessitats biològiques bàsiques mentre la companya fa de penjador de roba i accessoris, alhora que comenten la tafaneria de torn. Podríem afegir que se senten còmodes trobant-se mig despullades i parlant de temes superflus com si es tractés d’una xerrada magistral sobre el sexe masculí de la qual necessiten un consell encertat i alhora s’ofereixen autoprotecció.
  D’altra banda, l’home no necessita ningú que el protegeixi quan va al lavabo, no és tan tafaner i prefereix debatre els temes sentimentals i de la nació, recolzat en la barra del bar i ajudat d’un combinat per donar consistència als seus arguments.

 4. Les dones acostumem a anar acompanyades al lavabo perquè normalment sempre hi ha una cua mínima d’uns deu minuts d’espera, i per tant, necessitem a algú amb qui parlar per no avorrir-nos esperant. A més a més, els banys acostumen a estar bruts i no hi ha cap penjador per deixar-hi la bossa de mà o la jaqueta, i òbviament no deixarem les coses al terra perquè se’ns embrutin. També sol passar que a les discoteques els panys estan espatllats i les amigues ens ajuden a aguantar la porta perquè cap altra persona ens pugui interrompre.

  Els homes, per altra banda, quan han d’anar al lavabo no acostumen a trobar-se una cua kilomètrica i, per tant, no els hi és necessari cap company per parlar durant aquells llargs deu o quinze minuts d’espera. A més a més, no porten bossa de mà, un altre punt a favor per anar sols, ja que no han de deixar res a ningú mentre ells fan les seves “coses”, i per últim, com els seus banys són menys utilitzats segur que els seus panys no estan tan trencats com els nostres!!

 5. Com que les dones som molt xerraires aprofitem qualsevol moment per continuar algunes de les converses que hem iniciat amb anterioritat. Podem dir que la conversa és tant important en la vida de les dones que ens és impossible parar de parlar, fins i tot, per una cosa tant vital i íntima com és anar al lavabo.

 6. Les dones anem al lavabo juntes per les següents raons:
  -Els lavabos sovint acostumen a estar força bruts, i necessitem alguna companya per no deixar les coses a terra.
  -Normalment no hi ha paper , i necessitem que alguna altra dona ens deixi paper.
  -Mai sabem que ens pot passar quan anem en direcció al lavabo i és millor anar acompanyades.
  – Sempre va bé una amiga per parlar a la cua i fer més amè l’espera.

  Per altra banda, els homes anem per separat per aquestes raons:
  – Acostumem a ser més pràctics i ràpids.
  – No hem de patir les llargues cues que arriben fins a la pista de ball.
  – No portem estris de maquillatge a la bossa.

 7. Tots i totes ens hem preguntat alguna vegada perquè les dones van acompanyades al lavabo i els homes no. Bé, alguns dels motius serien:
  – Les dones tenim la necessitat de xafardejar sense que el sexe masculí se n’enteri, encara que ells normalment no s’enteren de res.
  – D’altra banda, el lavabo és un espai multifuncional que permet des del simple fet d’anar al lavabo, fins a empolvar-se la cara, treure’s les mitges en cas de calor, parlar amb el teu amant o criticar la noia de la taula del costat.
  – I quina dona no ha anat al lavabo acompanyada d’una altra, o altres, per escapolir-se d’aquells corbs que voltegen a les discoteques?
  En fi, les dones sóm un col·lectiu que ens agrada fer les coses en grup i canviar aquest tòpic seria com canviar l’espècie.

 8. Els homes tenen més pudor amb el seu cos i, en canvi, les dones des de la infància no tenen tanta vergonya en mostrar-se. Sovint els lavabos de les dones estan més sol·licitats i és una forma d’anar més ràpid; per aquesta qüestió d’anar plegades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s